Peruna-porkkanasose

6 (700 g) perunaa
4 (400 g) porkkanaa
n. 1/2 l vettä
1 tl suolaa
n. 1 dl kasvisten keitinlientä

1. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkanat.

Pane ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi (noin 20 minuuttia).

Ota keitinvesi talteen.

2. Soseuta perunat ja porkkanat kattilassa sähkövatkaimella.

Lisää soseeseen keitinlientä tarpeen mukaan.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Soseen voit halutessasi maustaa tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä tai ruohosipulilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 300 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1050g799kcal19.7g162.7g2.1g10.5g
Porkkana 600g196kcal3.7g33.4g1.2g15.3g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3600g1991kcal46.8g392.2g6.6g51.6g
Valittu annoskoko1800g996kcal23.4g196.1g3.3g25.8g
Annoskoko puolitettuna900g498kcal11.7g98.1g1.7g12.9g
Arvot/100g100g55kcal1.3g10.9g0.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204072