Peruna-porkkanasose

6 (700 g) perunaa
4 (400 g) porkkanaa
n. 1/2 l vettä
1 tl suolaa
n. 1 dl kasvisten keitinlientä

1. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkanat.

Pane ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi (noin 20 minuuttia).

Ota keitinvesi talteen.

2. Soseuta perunat ja porkkanat kattilassa sähkövatkaimella.

Lisää soseeseen keitinlientä tarpeen mukaan.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Soseen voit halutessasi maustaa tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä tai ruohosipulilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 300 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1400g1066kcal26.3g217g2.8g14g
Porkkana 800g262kcal5g44.5g1.6g20.4g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4800g2655kcal62.6g523g8.8g68.8g
Valittu annoskoko2400g1327kcal31.3g261.5g4.4g34.4g
Annoskoko puolitettuna1200g664kcal15.7g130.8g2.2g17.2g
Arvot/100g100g55kcal1.3g10.9g0.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204072