Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1000g1660kcal190g0g100g0g
Sipuli (kuorittu)350g95kcal4.5g16.8g0.7g5.9g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl500g425kcal7g22g35g0g
Bataatti, kuorittu 1250g1012kcal19.6g210.4g0.6g37.5g
Kananmuna kuoreton 138g196kcal17.2g0.4g14.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6475g6775kcal476.6g499.2g300.8g86.8g
Valittu annoskoko3238g3387kcal238.3g249.6g150.4g43.4g
Annoskoko puolitettuna1619g1694kcal119.2g124.8g75.2g21.7g
Arvot/100g100g105kcal7.4g7.7g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=205886