Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1200g1992kcal228g0g120g0g
Sipuli (kuorittu)420g113kcal5.5g20.2g0.8g7.1g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl600g510kcal8.4g26.4g42g0g
Bataatti, kuorittu 1500g1214kcal23.6g252.5g0.8g45g
Kananmuna kuoreton 165g235kcal20.6g0.5g16.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7770g8130kcal572.2g599.2g361g104.2g
Valittu annoskoko3885g4065kcal286.1g299.6g180.5g52.1g
Annoskoko puolitettuna1943g2033kcal143.1g149.8g90.3g26.1g
Arvot/100g100g105kcal7.4g7.7g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=205886