Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2000g3320kcal380g0g200g0g
Sipuli (kuorittu)700g189kcal9.1g33.6g1.4g11.9g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl1000g850kcal14g44g70g0g
Bataatti, kuorittu 2500g2024kcal39.3g420.8g1.3g75g
Kananmuna kuoreton 275g392kcal34.4g0.8g28.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12950g13550kcal953.6g998.4g601.8g173.8g
Valittu annoskoko6475g6775kcal476.8g499.2g300.9g86.9g
Annoskoko puolitettuna3238g3387kcal238.4g249.6g150.5g43.5g
Arvot/100g100g105kcal7.4g7.7g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=205886