Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2400g3984kcal456g0g240g0g
Sipuli (kuorittu)840g227kcal10.9g40.3g1.7g14.3g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl1200g1020kcal16.8g52.8g84g0g
Bataatti, kuorittu 3000g2428kcal47.1g504.9g1.5g90g
Kananmuna kuoreton 330g471kcal41.2g1g33.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15540g16259kcal1144g1198g722g208.6g
Valittu annoskoko7770g8130kcal572g599g361g104.3g
Annoskoko puolitettuna3885g4065kcal286g299.5g180.5g52.2g
Arvot/100g100g105kcal7.4g7.7g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=205886