Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2800g4648kcal532g0g280g0g
Sipuli (kuorittu)980g265kcal12.7g47g2g16.7g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl1400g1190kcal19.6g61.6g98g0g
Bataatti, kuorittu 3500g2833kcal55g589.1g1.8g105g
Kananmuna kuoreton 385g549kcal48.1g1.2g39.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18130g18969kcal1334.8g1397.8g842.6g243.4g
Valittu annoskoko9065g9485kcal667.4g698.9g421.3g121.7g
Annoskoko puolitettuna4533g4742kcal333.7g349.5g210.7g60.9g
Arvot/100g100g105kcal7.4g7.7g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=205886