Uunipaahdetut punajuuret
Yhteen annokseen tarvitset noin:
6 pientä punajuurta (golfpallon kokoista)
2-3 porkkana
1 punasipuli
6-8 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
tuoretta oreganoa
valkoviinietikkaa tai balsamicoa
oliiviöljyä
Revi foliosta noin 1-1/2 m pituinen pala ja taita se kahtia.
(Voit tehdä myös pienempiä yhden hengen nyyttejä.)
Pese kotimaiset punajuuret ja porkkanat huolellisesti.
Punajuuria ei tarvitse halutessa kuoria, jos kuoret on puhtaita ja ehjiä.
Pienet punajuuret voi jättää kokonaisiksi (parempi vaihtoehto), isommat laitta halki tai neljään osaan (noin golfpallon kokoisiksi paloiksi).
Paloittele porkkanat neljään osaan samankokoisiksi paloiksi.
Halkaise punasipulit neljään osaan.
Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa veitsen terällä.
Aseta kaikki folion keskelle keoksi.
Lisää tuoretta oreganoa reilu kourallinen.
Lisää myllyllä jauhettua suolaa ja pippuria sekä loraus valkoviinietikkaa tai balsamicoa sekä oliiviöljyä.
Taita folion reunat ylös ja kääri foliopussi kiinni.
Paista foliopusseja 200 asteisessa uunissa tunnista kahteen, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Voit kypsentää juurekset myös grillissä, jolloin folioon voi pistellä muutaman reiän haarukalla, jolloin savu maustaa juurekset.
Voit myös kypsentää esim.
valkoista kalaa pussin sisällä juuresten ollessa melkein kypsiä.
Kalan kypsyminen vie noin 10-15 min. Kalan voi marinoida esim.
appelsiinimehu/oliiviöljy/vaniljata
nkomarinadissa ennen paistoa.
Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa
Longstrum