Ruispizza tonnikalalla
Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.
Lisää joukkoon kuivahiiva.
Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).
Lisää suola.
Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.
Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.
Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.
Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.
Laita päälle tonnikalaa.
Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.
Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa
Tiinatuulia