Jouluinen juustokakku
Murskaa piparkakut pieneksi.
Sulata voi ja sekoita piparkakkumurun joukkoon.
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä voi-piparkakkuseos vuoan pohjalle tasaisesti.
Valmista täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa Flora Vispi, sekoita joukkoon tuorejuusto, omena-päärynäsoseet sokeria 1dl, vanilliinisokeri, kanelia 1tl ja sekoita tasaiseksi.
Sulata 6kpl liivatteita pienessä tilkassa kuumaa vettä ja sekoita tasaisena nauhana täytteen joukkoon.
Kaada vuokaan ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
Seuraavana päivänä tee kiille: Laita 3kpl liivatteita likoamaan kylmään veteen.
Raasta omenat.
Sekoita kattilassa vesi, 0,5dl sokeria ja 1tl kanelia.
Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa.
Ota pois levyltä ja lisää sitruunan mehu, omenaraaste ja liivatteet.
Sekoita.
Kaada varovasti vuokaan täytteen päälle ja anna hyytyä.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa
Talvikki82