Siivouspäivän keitto
8:lle
2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa
Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.
Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.
Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.
Lohko kuoritut perunat.
Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.
Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.
Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.
Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.
Tarkista suola ja lisää kerma.
Anna hautua hetken aikaa.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa
Lecharoc