Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl30g75kcal3.6g0.5g6.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g390g109kcal2.3g23.2g0.8g9.8g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Selleri, annos 50g10g1.4kcal0.1g0.3g0g0g
Palsternakka 120g76kcal0.6g14.2g0.5g5.4g
Kiinankaali 300g60kcal4.7g6.8g0.9g2.7g
Peruna, keskikokoinen 60g840g504kcal12.6g109.2g0.8g7.6g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g700g1540kcal77g14g133g0.7g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%200g220kcal5.4g5.4g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9380g5226kcal215.2g356.8g325.6g55.8g
Valittu annoskoko4690g2613kcal107.6g178.4g162.8g27.9g
Annoskoko puolitettuna2345g1306kcal53.8g89.2g81.4g14g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207501