Karppaajan marenki
Vatkaa kylmät kananmunanvalkuaiset (6kpl) vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa astiassa.
Käytä tähän riittävästi aikaa - valkuaisvaahdon tulee pysyä kupissa, vaikka kupin kääntää ylösalaisin!
Lisää kolme tl nestemäistä makeutusainetta.
(makua kannattaa tarkistaa lisäämisen yhteydessä)
Paista 100 astetta tunti tai kunnes marengit ovat kuivuneet myös sisältä.
Marengit palavat herkästi, joten niitä kannattaa vahtia.
Lämpöä voi tarvittaessa vähentää.
Nauti marjojen/pähkinärouheen ja kermavaahdon kanssa!
Itse tein pienempiä marenkeja ja yhden kakkupohjan, joten annoskoko on vaikea määritellä.
Kannattaa laskea omista tuotoksistaan tarkka määrä.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 242 grammaa
Marjab