Juustoinen lihamureke
1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.
Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.
2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.
Lisää lihan joukkoon.
3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.
4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.
Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.
Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.
5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.
Ripottele päälle korppujauhoja.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa
Elsax