Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800g1328kcal152g0g80g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20g21kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Chili paprika punainen45g18kcal0.9g4.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 120g151kcal13.2g0.3g10.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g30g219kcal0.3g0.3g24g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 80g182kcal11.2g1.4g14.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2190g3837kcal358.4g18.8g258.6g0.8g
Valittu annoskoko1095g1918kcal179.2g9.4g129.3g0.4g
Annoskoko puolitettuna548g959kcal89.6g4.7g64.7g0.2g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.9g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211918