Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha100g166kcal19g0g10g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.5g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Chili paprika punainen5.6g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 15g19kcal1.7g0g1.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.8g27kcal0g0g3g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 10g23kcal1.4g0.2g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana274g480kcal44.8g2.2g32.4g0.2g
Valittu annoskoko137g240kcal22.4g1.1g16.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna69g120kcal11.2g0.6g8.1g0.1g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.8g11.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211918