Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1001g1662kcal190.2g0g100.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g25g26kcal2g4.1g0.2g0.5g
Chili paprika punainen56g23kcal1.1g5.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 150g189kcal16.5g0.4g13.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g38g274kcal0.4g0.4g30g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 100g228kcal14g1.7g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2740g4800kcal448.4g23.4g323.6g1g
Valittu annoskoko1370g2400kcal224.2g11.7g161.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna685g1200kcal112.1g5.9g80.9g0.3g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.9g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211918