Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g332kcal38g0g20g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Chili paprika punainen11g4.5kcal0.2g1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g7.5g55kcal0.1g0.1g6g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 20g46kcal2.8g0.3g3.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana548g959kcal89.6g4.6g64.6g0.2g
Valittu annoskoko274g480kcal44.8g2.3g32.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna137g240kcal22.4g1.2g16.2g0.1g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.8g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211918