Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha300g499kcal57.1g0g30g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.5g7.8kcal0.6g1.2g0g0.2g
Chili paprika punainen17g6.8kcal0.3g1.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 45g57kcal5g0.1g4.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g11g82kcal0.1g0.1g9g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 30g68kcal4.2g0.5g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana822g1440kcal134.6g6.8g97g0.4g
Valittu annoskoko411g720kcal67.3g3.4g48.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna206g360kcal33.7g1.7g24.3g0.1g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.8g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211918