Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha601g997kcal114.1g0g60.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Chili paprika punainen34g14kcal0.7g3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 90g113kcal9.9g0.2g8.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g23g164kcal0.2g0.2g18g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 60g137kcal8.4g1g10.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1644g2880kcal269g13.6g194.2g0.6g
Valittu annoskoko822g1440kcal134.5g6.8g97.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna411g720kcal67.3g3.4g48.6g0.2g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.8g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211918