Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha701g1163kcal133.1g0g70.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g18kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Chili paprika punainen39g16kcal0.8g3.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 105g132kcal11.6g0.3g9.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g26g192kcal0.3g0.3g21g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 70g159kcal9.8g1.2g12.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1918g3360kcal314g16.4g226.6g0.8g
Valittu annoskoko959g1680kcal157g8.2g113.3g0.4g
Annoskoko puolitettuna480g840kcal78.5g4.1g56.7g0.2g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.9g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211918