Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1500g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)500g90kcal9g9g1.5g10g
Sipuli 130g39kcal1.6g6.2g0.3g2.2g
Porkkana 200g65kcal1.2g11.1g0.4g5.1g
Peruna, vanha, kuorittu 200g152kcal3.8g31g0.4g2g
Parsakaali brokkoli 200g70kcal9.2g3.9g0.6g5g
Tomaattisose tomaattipyree 70g53kcal3.2g9g0.1g0.7g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g20g1kcal0g0g0.1g0g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Selleri, annos 50g100g14kcal1g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5860g992kcal59.6g149.6g7g50.4g
Valittu annoskoko2930g496kcal29.8g74.8g3.5g25.2g
Annoskoko puolitettuna1465g248kcal14.9g37.4g1.8g12.6g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958