Pizzojen pizza karppausinfo (c) Cuparia
Tee ensin metvursti-sipuli-pyreseos.
Pilko sipuli ja metvursti, paista voi-öljyseoksessa tomaattipyreen kanssa, kunnes sipuli on pehmennyt ja voi-öljy värjäytynyt pyreestä punertavaksi.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Ruskista jauheliha ja mausta Ketjap-soijalla maun mukaan.
Jos et ole tätä soijaa käyttänyt, maista ensin.
On voimakas ja makea.
Jauhelihan voit myös maustaa itsellesi mieluisalla tavalla.
Tee pohja.
Sekoita keskenään pohjan ainekset ja kumoa löysä seos välittömästi leivinpaperille.
Levitä lastalla tasaiseksi ohueksi kerrokseksi.
Tätä taikinaa ei tarvitse seisottaa kulhossa.
Kun uuni on kuuma, esipaista pohja, kunnes on väriltään kauniin kullanruskea.
Tämä pohja ei säikähdä, vaikka paistuisi pidempäänikin.
Levitä esipaistuneen pohjan päälle metvursti-sipuli-pyreseos sekä ruskistettu jauheliha.
Lado näiden päälle viipaloidut tomaatit.
Laita jokaisen tomaattisiivun päälle n. 1/3 tl vihreää pestoa.
Paloittele sulatejuusto ja ripottele.
Puserra valkosipulimajoneesia ristiin rastiin kaiken päälle.
Ja ylimmäksi juustoraaste.
Paista 200 asteessa kunnes juusto on sulanut.
Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua.
Hiilareita koko pellillisessä tällä reseptillä n. 65-7
0. Jos haluat pudottaa määrää, vähennä sipulin ja tomaatin sekä peston osuutta.
Olen tarjonnut tätä ei-karppiystävilleni eivätkä he ole sen jälkeen suostuneet tekemään vehnäpohjapizzoja.
Eivätkä myöskään santsaamaan, sillä tämä todella täyttää.
Varioida voit aina haluamallasi tavalla esim.
korvaamalla jauhelihan kinkulla ja mitä kukin nyt keksii.
Suosittelen kuitenkin kokeilemaan tätä reseptiä ihan ensin juuri tällaisenaan.
Hyviä pizzahetkiä!
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa
Muurari