Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 170g690kcal0g169.8g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 30g101kcal0g24.5g0g0.4g
Voi, 1 tl, 5 g200g1460kcal2g2g160g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Mustikka metsä- 600g264kcal3g38.4g3.6g19.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2010g5047kcal10.6g473.2g327.2g40.4g
Valittu annoskoko1005g2523kcal5.3g236.6g163.6g20.2g
Annoskoko puolitettuna503g1262kcal2.7g118.3g81.8g10.1g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214593