Gluteeniton superhyvä omenapiirakka
Uunipellillinen
4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim.
Sunnuntai)
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä TAI saman verran (=100 g) margariinia tai voita sulatettuna
5-8 omenaa riippuen omenoiden koosta
n. 1- 1 3/4 dl sokeria
n. 2-4 tl kanelia
Säädä uuni 225 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja öljy.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, nosta päälle omenaviipaleita (kotimaiset omenat voi leikata kuorineen, siemenkota poistettuna), ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1314 grammaa
Abbora