Pataleipä
Sekoita kuivahiiva jauhoihin.
Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.
Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.
Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.
Käännä taikinan reunat itsensä päälle.
Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.
Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.
Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.
Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.
Parasta vasta seuraavana päivänä
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa
Jerilin