Lesesämpylät terveellisempi
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä
voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.
Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.
2. Lisää öljy ja loput jauhoista.
Alusta taikina käsin tai koneessa.
Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.
3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.
Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.
Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.
4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.
Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa
Sarita83