Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g100g290kcal10g57g2.3g20g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit35g140kcal14g5.6g7g5.3g
Maito, Kevyt250g115kcal8g12g3.8g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen30g138kcal5.9g0.3g12.6g9.2g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g10g59kcal2.6g0.9g5.5g1.2g
Ruokaöljy keskiarvo 25g221kcal0g0g25g0g
Vehnäjauho, sunnuntai120g420kcal14.4g85.2g2.5g3.6g
Vehnälese 12g27kcal1.6g1.8g0.5g4.5g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g3g3.7kcal0.2g0.5g0.1g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1220g2865kcal120g327.2g118.8g95.2g
Valittu annoskoko610g1433kcal60g163.6g59.4g47.6g
Annoskoko puolitettuna305g716kcal30g81.8g29.7g23.8g
Arvot/100g100g235kcal9.8g26.8g9.7g7.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222218