Fetakasvisgratiini (Karppi)
Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.
Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.
Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.
suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).
Sekoita ja kaada vuokaan.
Paista noin puolisen tuntia.
Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.
Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.
*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.
Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa
Aniviina