Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt500g230kcal16g24g7.5g0g
Hiiva, 50g50g31kcal6.6g0.6g0.2g0g
Sokeri 140g568kcal0g139.9g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g31kcal1.1g6g0.7g2.8g
Kananmuna 50g(kpl)50g63kcal5.5g0.2g4.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1100g3774kcal112.1g770g13.2g38.5g
Voi 150g1088kcal1.8g0.6g122g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g100g320kcal17g46g7.5g17.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4210g12211kcal320.2g1974.6g311.2g117.6g
Valittu annoskoko2105g6105kcal160.1g987.3g155.6g58.8g
Annoskoko puolitettuna1053g3053kcal80.1g493.7g77.8g29.4g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224726