UNKK4 karppi jauhelihakiusaus kesäkurpitsalla

Neljä annosta

öljyä
1 ison iso kesäkurpitsa tai 2 pienempää
suolaa
sipulia
valkosipulia
lihaliemikuutio, pippuria
jauhelihaa 400 g
1 prk ranskankermaa
3-4 tomaattia
juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi tikuiksi, vähän kuin perunasuikaleiksi.

Ripottele suolaa päälle ja itketä hetki niin että vähän nestettä valuu pois.

Voitele uunivuoka öljyllä ja kippaa tikut siihen ja lykkää uuniin jauhelihan paistamisen ajaksi 200 asteeseen.

Kuullota ensin sipulia öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista.

Mausta mielesi mukaan, itse laitan lihaliemikuution murusina, mustapippuria myllystä, paprikajauhetta, caynnepippuria ja reilusti valkosipulia :)
Sekoita joukkoon ranskankermapurkki.

Ota vuoka uunista ja sekoita kesäkurpitsatikut ja jauhelihamössö ja jatka paistamista.

Noin 10 min päästä lisää päälle viipaloitu tomaatti ja juustoraaste ja paista kunnes juusto on nätin väristä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1500 grammaa

Unkk4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1600g2656kcal304g0g160g0g
Kesäkurpitsa zucchini 2000g361kcal11.2g50g8g14g
Juusto Emmental punaleima (Valio), annos 10g400g1560kcal116g0g120g0g
Tomaatti 800g182kcal4.5g27.6g2.4g11.2g
Keittiö creme fraiche (Arla ingman), annos 10g800g6400kcal22.4g32g144g0g
Sipuli 400g121kcal5g19.2g0.8g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12000g22560kcal926.2g257.6g870.4g64g
Valittu annoskoko6000g11280kcal463.1g128.8g435.2g32g
Annoskoko puolitettuna3000g5640kcal231.6g64.4g217.6g16g
Arvot/100g100g188kcal7.7g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=225131