Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Peltileipä

Ota iso kulho tai vati.

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva.

Lisää sitten öljy, suola, sokeri, hiutaleet ja auringonkukansiemenet.

Lisää suurin osa jauhoista ja kun jauhot ovat sekaisin, vaivaa käsin tai vatkaimen taikinakoukuilla noin 5 min. Alusta taikinaan vielä loput jauhot niin että siitä tulee kimmoisaa ja se irtoaa kulhon renunoista.

Kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa 45 min. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattulle syvälle uunipellille.

Jos uuni ja peltisi on pieni, jätä pieni osa pois ja pyörittele niistä erikseen muutama sämpylä toiselle pellille.

Nykyaikaisiin isohkoihin uuninpelleihin menee koko litran taikina! Taputtele leipä pellille jauhotetuin käsin, voitele leivän pinta kevyesti vedelle ja ripottele päälle kaurahiutaleita.

Leikkaa pitsaleikkurilla leipä ruudukoksi (n.30-35 palaa).

Leikkaa pohjaan saakka, jotta ruudukko säilyy kohottamisen aikana.

Kohota peitettynä vielä 30-45 min. Paista peltileipä kypsäksi 200 asteessa uunin keskitasolla ( tämä vie 30-45 min uunista riippuen).

Jäähdytä ritilällä ja leikkaa neliöiksi valmiita uria pitkin!

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Raisu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g75g46kcal9.8g0.8g0.3g0g
Rypsiöljy 90g796kcal0g0g90g0g
Ruokasuola jodioitu 20g0.5kcal0.1g0g0g0g
Sokeri12g49kcal0g12g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl120g408kcal16.8g67.2g8g13.2g
Auringonkukansiemen 100g594kcal23g12.6g49.5g6g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1500g5250kcal180g1035g28.5g75g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5834g14286kcal459.4g2255.2g352.6g188.4g
Valittu annoskoko2917g7143kcal229.7g1127.6g176.3g94.2g
Annoskoko puolitettuna1459g3571kcal114.9g563.8g88.2g47.1g
Arvot/100g100g245kcal7.9g38.7g6g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=225132