Mustikka-juustokakku
Murenna keksit.
Laita voi kasariin ja sulata miedolla lämmöllä.
Anna jäähtyä ja sekoita keksinmurujen joukkoon.
Kaada seos irtopohjavuokaan (halkaisija 20cm) ja painele tasaisesti pohjalle.
Valmista ensimmäinen kerros (Philadelphia-juusto, munat, 125g sokeria, 2g vaniljasokeria).
Vatkaa kaikki keskenään kulhossa ja kaada täyte pohjan päällem tasoita.
Paista uuninpellillä 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Ota uunista ja anna kiinteytyä 20 minuutta.
Valmista toinen kerros (smetana, ransakankerma, 30g sokeria, 8g vaniljasokeria).
Sekoita kulhossa ja kaada tasaisesti ensimmäisen kerroksen päälle.
Paista uunissa n. 10 minuuttia.
Ota uunista ja anna jähtyä.
Laita vuoka jääkaappiin vähintään 6 tunniksei, mieluiten yön yli.
Valmista kuorrute.
Laita kasariin hiukan vettä ja hyytelösokeri.
Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut ja liemi kirkastunut.
Lisää lämpöä, kaada marjat joukkoon, petiä kasari kannella ja keitä, kunnes marjat ovat pehmeitä.
Nosta kasari liedeltä, anna jäähtyä ja lisää halutessasi sokeria.
Irroita kakun reunat vuuaasta hyvissä ajoin ennen tarjoilua esim lastan avulla.
Ota kakku pois vuuasta ja lusikoi kuorrute sen päälle.
Laita kakku jääkaappiin tunniksi ennen tarjoilua.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa
Sepekoira