Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g59g16kcal0.4g3.5g0.1g1.5g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Basilika, tuore90g36kcal2.8g4.5g0.7g3.5g
Soijakastike 32g20kcal1.7g3.1g0g0g
Vesi90g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g180g582kcal90.1g54g0.9g9.9g
Rypsiöljy 41g358kcal0g0g40.5g0g
Tomaattimurska 450g132kcal2.5g23.9g0.9g8.6g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki90g135kcal0.9g5.4g11.7g0.6g
Mustapippuri 2.7g7.6kcal0.3g1g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2160g2599kcal198.6g195.2g110g51.2g
Valittu annoskoko1080g1300kcal99.3g97.6g55g25.6g
Annoskoko puolitettuna540g650kcal49.7g48.8g27.5g12.8g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466