Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g6.5g1.8kcal0g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Basilika, tuore10g4kcal0.3g0.5g0.1g0.4g
Soijakastike 3.6g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g20g65kcal10g6g0.1g1.1g
Rypsiöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Tomaattimurska 50g15kcal0.3g2.7g0.1g1g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki10g15kcal0.1g0.6g1.3g0.1g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g289kcal22g21.6g12.2g6g
Valittu annoskoko120g144kcal11g10.8g6.1g3g
Annoskoko puolitettuna60g72kcal5.5g5.4g3.1g1.5g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466