Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g65g18kcal0.4g3.9g0.1g1.6g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Basilika, tuore100g40kcal3.1g5g0.8g3.9g
Soijakastike 36g22kcal1.9g3.4g0g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g200g647kcal100.1g60.1g1g11g
Rypsiöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Tomaattimurska 500g147kcal2.8g26.5g1g9.5g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki100g150kcal1g6g13g0.7g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2400g2888kcal220.6g217g122.2g56.8g
Valittu annoskoko1200g1444kcal110.3g108.5g61.1g28.4g
Annoskoko puolitettuna600g722kcal55.2g54.3g30.6g14.2g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466