Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g78g22kcal0.5g4.6g0.2g2g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Basilika, tuore120g48kcal3.7g6g1g4.7g
Soijakastike 43g26kcal2.2g4.1g0g0g
Vesi120g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g240g776kcal120.1g72.1g1.2g13.2g
Rypsiöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Tomaattimurska 601g177kcal3.4g31.8g1.2g11.4g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki120g180kcal1.2g7.2g15.6g0.8g
Mustapippuri 3.6g10kcal0.4g1.4g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2880g3465kcal264.6g260.2g146.8g68.2g
Valittu annoskoko1440g1733kcal132.3g130.1g73.4g34.1g
Annoskoko puolitettuna720g866kcal66.2g65.1g36.7g17.1g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466