Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g91g26kcal0.5g5.4g0.2g2.3g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Basilika, tuore140g56kcal4.3g7g1.1g5.5g
Soijakastike 50g30kcal2.6g4.8g0g0g
Vesi140g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g280g905kcal140.1g84.1g1.4g15.4g
Rypsiöljy 63g558kcal0g0g63.1g0g
Tomaattimurska 701g206kcal3.9g37.1g1.4g13.3g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki140g210kcal1.4g8.4g18.2g1g
Mustapippuri 4.2g12kcal0.5g1.6g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3360g4043kcal308.4g303.6g171.2g79.6g
Valittu annoskoko1680g2022kcal154.2g151.8g85.6g39.8g
Annoskoko puolitettuna840g1011kcal77.1g75.9g42.8g19.9g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466