Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g104g29kcal0.6g6.2g0.2g2.6g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Basilika, tuore160g64kcal5g8g1.3g6.2g
Soijakastike 58g35kcal3g5.5g0g0g
Vesi160g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g320g1035kcal160.1g96.1g1.6g17.6g
Rypsiöljy 72g637kcal0g0g72.1g0g
Tomaattimurska 801g235kcal4.5g42.4g1.6g15.2g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki160g240kcal1.6g9.6g20.8g1.1g
Mustapippuri 4.8g13kcal0.5g1.8g0.2g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3840g4621kcal352.6g346.8g196g90.8g
Valittu annoskoko1920g2310kcal176.3g173.4g98g45.4g
Annoskoko puolitettuna960g1155kcal88.2g86.7g49g22.7g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466