Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g117g33kcal0.7g7g0.2g2.9g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Basilika, tuore180g72kcal5.6g9g1.4g7g
Soijakastike 65g39kcal3.4g6.2g0.1g0g
Vesi180g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g360g1164kcal180.2g108.1g1.8g19.8g
Rypsiöljy 81g717kcal0g0g81.1g0g
Tomaattimurska 901g265kcal5g47.7g1.8g17.1g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki180g270kcal1.8g10.8g23.4g1.3g
Mustapippuri 5.4g15kcal0.6g2.1g0.2g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4321g5198kcal397g390.4g220.4g102g
Valittu annoskoko2160g2599kcal198.5g195.2g110.2g51g
Annoskoko puolitettuna1080g1300kcal99.3g97.6g55.1g25.5g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466