Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.6kcal0.1g0.8g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Basilika, tuore20g8kcal0.6g1g0.2g0.8g
Soijakastike 7.2g4.3kcal0.4g0.7g0g0g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g40g129kcal20g12g0.2g2.2g
Rypsiöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Tomaattimurska 100g29kcal0.6g5.3g0.2g1.9g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki20g30kcal0.2g1.2g2.6g0.1g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana480g577kcal44.2g43.4g24.4g11.4g
Valittu annoskoko240g289kcal22.1g21.7g12.2g5.7g
Annoskoko puolitettuna120g144kcal11.1g10.9g6.1g2.9g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466