Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g130g36kcal0.8g7.7g0.3g3.3g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Basilika, tuore200g80kcal6.2g10g1.6g7.8g
Soijakastike 72g44kcal3.7g6.8g0.1g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g400g1293kcal200.2g120.1g2g22g
Rypsiöljy 90g797kcal0g0g90.1g0g
Tomaattimurska 1001g294kcal5.6g53g2g19g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki200g300kcal2g12g26g1.4g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4800g5776kcal441g433.4g245g113.6g
Valittu annoskoko2400g2888kcal220.5g216.7g122.5g56.8g
Annoskoko puolitettuna1200g1444kcal110.3g108.4g61.3g28.4g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466