Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.5kcal0.1g1g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Basilika, tuore25g10kcal0.8g1.2g0.2g1g
Soijakastike 9g5.4kcal0.5g0.9g0g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g50g162kcal25g15g0.3g2.8g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Tomaattimurska 125g37kcal0.7g6.6g0.3g2.4g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki25g38kcal0.2g1.5g3.2g0.2g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana600g721kcal55.2g54.2g30.6g14.4g
Valittu annoskoko300g361kcal27.6g27.1g15.3g7.2g
Annoskoko puolitettuna150g180kcal13.8g13.6g7.7g3.6g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466