Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g182g51kcal1.1g10.8g0.4g4.6g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Basilika, tuore280g112kcal8.7g14g2.2g10.9g
Soijakastike 101g61kcal5.2g9.6g0.1g0g
Vesi280g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g561g1810kcal280.2g168.1g2.8g30.8g
Rypsiöljy 126g1115kcal0g0g126.1g0g
Tomaattimurska 1401g412kcal7.8g74.3g2.8g26.6g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki280g420kcal2.8g16.8g36.4g2g
Mustapippuri 8.4g24kcal0.9g3.2g0.3g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6720g8086kcal617g607g342.8g159g
Valittu annoskoko3360g4043kcal308.5g303.5g171.4g79.5g
Annoskoko puolitettuna1680g2022kcal154.3g151.8g85.7g39.8g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466