Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g20g5.5kcal0.1g1.2g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Basilika, tuore30g12kcal0.9g1.5g0.2g1.2g
Soijakastike 11g6.5kcal0.6g1g0g0g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g60g194kcal30g18g0.3g3.3g
Rypsiöljy 14g120kcal0g0g13.5g0g
Tomaattimurska 150g44kcal0.8g8g0.3g2.9g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki30g45kcal0.3g1.8g3.9g0.2g
Mustapippuri 0.9g2.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g866kcal66g65g36.4g17.2g
Valittu annoskoko360g433kcal33g32.5g18.2g8.6g
Annoskoko puolitettuna180g217kcal16.5g16.3g9.1g4.3g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466