Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g234g66kcal1.4g13.9g0.5g5.9g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Basilika, tuore360g144kcal11.2g18g2.9g14.1g
Soijakastike 130g78kcal6.7g12.3g0.1g0g
Vesi360g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g721g2328kcal360.3g216.2g3.6g39.6g
Rypsiöljy 162g1434kcal0g0g162.1g0g
Tomaattimurska 1802g530kcal10.1g95.5g3.6g34.2g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki360g541kcal3.6g21.6g46.8g2.5g
Mustapippuri 11g30kcal1.2g4.1g0.4g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8640g10396kcal793.6g780.4g440.8g204.6g
Valittu annoskoko4320g5198kcal396.8g390.2g220.4g102.3g
Annoskoko puolitettuna2160g2599kcal198.4g195.1g110.2g51.2g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466