Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g26g7.3kcal0.2g1.5g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Basilika, tuore40g16kcal1.2g2g0.3g1.6g
Soijakastike 14g8.7kcal0.7g1.4g0g0g
Vesi40g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g80g259kcal40g24g0.4g4.4g
Rypsiöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Tomaattimurska 200g59kcal1.1g10.6g0.4g3.8g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki40g60kcal0.4g2.4g5.2g0.3g
Mustapippuri 1.2g3.4kcal0.1g0.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana960g1155kcal88g86.8g48.8g22.8g
Valittu annoskoko480g578kcal44g43.4g24.4g11.4g
Annoskoko puolitettuna240g289kcal22g21.7g12.2g5.7g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466