Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g260g73kcal1.6g15.5g0.5g6.5g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Basilika, tuore400g160kcal12.4g20g3.2g15.6g
Soijakastike 144g87kcal7.5g13.7g0.1g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g801g2586kcal400.3g240.2g4g44g
Rypsiöljy 180g1593kcal0g0g180.2g0g
Tomaattimurska 2002g589kcal11.2g106.1g4g38g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki400g601kcal4g24g52g2.8g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9600g11552kcal881.8g867.4g489.6g227g
Valittu annoskoko4800g5776kcal440.9g433.7g244.8g113.5g
Annoskoko puolitettuna2400g2888kcal220.5g216.9g122.4g56.8g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466