Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Basilika, tuore50g20kcal1.5g2.5g0.4g1.9g
Soijakastike 18g11kcal0.9g1.7g0g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g100g323kcal50g30g0.5g5.5g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Tomaattimurska 250g74kcal1.4g13.3g0.5g4.8g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki50g75kcal0.5g3g6.5g0.3g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1199g1443kcal110g108.4g61g28.2g
Valittu annoskoko600g721kcal55g54.2g30.5g14.1g
Annoskoko puolitettuna300g361kcal27.5g27.1g15.3g7.1g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466