Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g39g11kcal0.2g2.3g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Basilika, tuore60g24kcal1.9g3g0.5g2.3g
Soijakastike 22g13kcal1.1g2.1g0g0g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g120g388kcal60.1g36g0.6g6.6g
Rypsiöljy 27g239kcal0g0g27g0g
Tomaattimurska 300g88kcal1.7g15.9g0.6g5.7g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki60g90kcal0.6g3.6g7.8g0.4g
Mustapippuri 1.8g5kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g1733kcal132.4g130g73.6g34g
Valittu annoskoko720g866kcal66.2g65g36.8g17g
Annoskoko puolitettuna360g433kcal33.1g32.5g18.4g8.5g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466