Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g46g13kcal0.3g2.7g0.1g1.1g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Basilika, tuore70g28kcal2.2g3.5g0.6g2.7g
Soijakastike 25g15kcal1.3g2.4g0g0g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g140g453kcal70.1g42g0.7g7.7g
Rypsiöljy 32g279kcal0g0g31.5g0g
Tomaattimurska 350g103kcal2g18.6g0.7g6.7g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki70g105kcal0.7g4.2g9.1g0.5g
Mustapippuri 2.1g5.9kcal0.2g0.8g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1680g2022kcal154.6g151.8g85.8g39.8g
Valittu annoskoko840g1011kcal77.3g75.9g42.9g19.9g
Annoskoko puolitettuna420g506kcal38.7g38g21.5g10g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466