Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g52g15kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Basilika, tuore80g32kcal2.5g4g0.6g3.1g
Soijakastike 29g17kcal1.5g2.7g0g0g
Vesi80g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g160g517kcal80.1g48g0.8g8.8g
Rypsiöljy 36g319kcal0g0g36g0g
Tomaattimurska 400g118kcal2.2g21.2g0.8g7.6g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki80g120kcal0.8g4.8g10.4g0.6g
Mustapippuri 2.4g6.7kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1920g2310kcal176.4g173.2g97.8g45.4g
Valittu annoskoko960g1155kcal88.2g86.6g48.9g22.7g
Annoskoko puolitettuna480g578kcal44.1g43.3g24.5g11.4g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466